Støtteseksjonr
StartsidenRedigering av nettsidenHvordan endrer jeg oppsett av malen

Hvordan endrer jeg oppsett av malen

Malen du velger kan ikke skiftes til en annen etter at du har opprettet nettsiden din. Men det meste kan endres for å passe dine behov. I denne artikkelen kan du lære hvordan du tilpasser utseendet til hver del av malen.
 
1. Klikk på Innstillinger i redigeringsprogrammet.

Innstillinger

2. Klikk på kategorien Stilsett og velg alternativet Endre oppsett.
 
 
Stilsett

3. Her kan du velge Stil.
 
 
Stil

4. Du kan også klikke på Avanserte innstillinger.
 Avanserte innstillinger

Egenskaper som kan justeres

Oppsett stil

Her kan du angi utformingen av malen din, dvs. hvordan nettsiden og toppteksten ser ut generelt.

Du kan velge Klassisk stil, som er tilgjengelig i de fleste maler som standard. Her kan du se et eksempel. Innholdet på siden er spredt over hele området og menyen ligger øverst.

I Smal stil vises innholdet i en kolonne midt på siden og danner en lang stripe. Bakgrunnen bak kolonnen kan justeres og menyen ligger øverst på siden. Du finner denne stilen i malen her.

Stilen I boksen har også innhold i en kolonne på midten av siden, men delene er atskilt med et mellomrom og menyen er øverst på siden. Bakgrunnen bak kolonnen kan justeres. Malen som har denne stilen som standard finner du her.

Sidemeny er en stil der menyen ligger til venstre. Innholdet på siden er spredt over hele området. Et eksempel på denne stilen er her.

Seksjonsavstand

Ved hjelp av seksjonsavstand kan du justere den øvre og nedre margen for hver seksjon. Dette lar deg angi hvor nær innholdet i seksjonene skal være for hverandre.

Seksjonens innholdsbredde

Denne innstillingen justerer bredden (høyre og venstre marg) på innholdet i hver seksjon. 

Dekorasjon

Dette alternativet er bare i Klassisk oppsettstil, og det lar deg angi et dekorativt element for sidehodet. Du kan legge til en ramme rundt toppteksten eller krusninger som vises nederst i topptekst.

Bakgrunn

Innenfor stilen "Smal" og "I boksen" kan du angi bakgrunnen i selve stilen. Denne vises bak kolonnen for prosjektinnholdet. Du kan angi en felles bakgrunn i henhold til instruksjonene her.
 bakgrunn

5. Ikke glem å lagre endringene dine med knappen øverst til høyre.
 Lagre endringer

TIPS: I tillegg til grunnleggende oppsett til malen kan du også angi utseendet på knapperbilder eller skjemaer.