Κέντρο βοήθειας
Κεντρική σελίδα υποστήριξης Premium ΥπηρεσίεςΠώς να μετακινήσετε Premium υπηρεσίες από ένα project σε άλλο

Πώς να μετακινήσετε Premium υπηρεσίες από ένα project σε άλλο

Το άρθρο αυτό περιγράφει πώς μπορείτε να μετακινήσετε Premium πακέτα συνδρομών και domain names από ένα Webnode project σε άλλο. Η λειτουργία είναι διαθέσιμη μόνο στον κάτοχο του project - τη διεύθυνση e-mail δηλαδή υπό την οποία δημιουργήθηκαν τα projects (ή η διεύθυνση e-mail που τα διαχειρίζεται). Η μεταφορά υπηρεσιών είναι δυνατή μόνο εντός του λογαριασμού που αφορά το συγκεκριμένο e-mail.

Αν έχετε ενεργή αυτόματη ανανέωση για το domain ή το premium πακέτο σας, αυτή θα απενεργοποιηθεί κατά τη μεταφορά των υπηρεσιών.

Η διαδικασία μεταφοράς περιγράφεται αναλυτικά παρακάτω:

1. Στις λεπτομέρειες project, κάντε κλικ στην καρτέλα Διαχείριση και στη συνέχεια στις Υπηρεσίες και τιμολόγια.

Click Purchased services and Billing

2. Μπορείτε επίσης να πάτε απευθείας μέσα από τον editor. Αρχικά, επιλέξτε τις Ρυθμίσεις στην επάνω δεξιά γωνία.

Choose Settings

3. Στη συνέχεια κάντε κλικ στην καρτέλα Γενικά, και μετά στις Υπηρεσίες και Τιμολόγια.

Select Purchased services and billing

Μετακίνηση πακέτου premium υπηρεσιών

Ως μέρος της μεταφοράς πακέτου, όλα τα domains που βρίσκονται στο project επίσης μεταφέρονται. Στο αρχικό project, οι premium υπηρεσίες όπως οι λογαριασμοί e-mail, τα αναλυτικά στατιστικά ιστοσελίδας ή η δυνατότητα προσθήκης E-shop θα απενεργοποιηθούν. Λειτουργίες και περιεχόμενα που υπερβαίνουν τα όρια της δωρεάν έκδοσης θα απενεργοποιηθούν ή διαγραφούν, σύμφωνα με το όριο της δωρεάν έκδοσης, την επόμενη μέρα της μεταφοράς - για να διατηρήσετε δεδομένα που δε θέλετε να χάσετε, είναι απαραίτητη η αγορά διαφορετικού πακέτου premium υπηρεσιών και στο αρχικό project.

1. Στην ενότητα Mετακίνηση Premium Πακέτου σε άλλο project, κάντε κλικ στη Μετακίνηση πακέτου.

Move plan 

2. Επιλέξτε το project προορισμού και κάντε κλικ στη Mετακίνηση.

Click Move

ΠΡΟΣΟΧΗ: Το Πακέτο μπορεί να μεταφερθεί μόνο σε project που βρίσκεται στη δωρεάν έκδοση. Projects που δε θα βρίσκονται στη δωρεάν έκδοση δε θα μπορούν να επιλεγούν (θα εμφανίζονται γκριζαρισμένα).

Αν δεν έχετε άλλα projects στον λογαριασμό σας, το πεδίο θα εμφανιστεί κενό και δε θα μπορείτε να μεταφέρετε το πακέτο. Αν θέλετε να μεταφέρετε το πακέτο σε project άλλου λογαριασμού, παρακαλούμε επικοινωνήστε με την εξυπηρέτηση πελατών μας.

3. Βεβαιωθείτε πως το αρχικό project και το project προορισμού είναι σωστά και επιβεβαιώστε κάνοντας κλικ στο κουμπί Mετακίνηση.

Control of moving

4. Το παρακάτω μήνυμα επιβεβαιώνει πως η μεταφορά ήταν επιτυχής.

The successful move

Τυχόν domains που έχουν κατοχυρωθεί μέσω της Webnode ενεργοποιούνται εντός 24 ωρών. Εάν ωστόσο έχετε απλά συνδέσει το domain σας στο project, θα χρειαστεί να επαναρυθμίσετε τις εγγραφές DNS στη διαχείριση του domain σας. Θα σας εμφανιστεί σχετικό μήνυμα ως μέρος της διαδικασίας ελέγχου και επιβεβαίωσης της μεταφοράς των premium υπηρεσιών.

Μετακίνηση domain

Ένα domain μπορεί να μεταφερθεί σε ένα project μόνο εφόσον υπάρχει ενεργή premium συνδρομή στο project. Αν θέλετε να μετακινήσετε το πακέτο, ακολουθήστε το πρώτο μέρος του οδηγού, όπου περιγράφεται πως μπορείτε να μεταφέρετε το domain μαζί με το πακέτο.

1. Στην ενότητα Mετακινήστε domain σε άλλο project, κάντε κλικ στη Mετακίνηση domain.

Move domain

2. Επιλέξτε το project προορισμού και κάντε κλικ στη Mετακίνηση.

Click Move

Projects χωρίς ενεργό premium πακέτο δε θα εμφανίζονται στις επιλογές.

Αν δεν έχετε άλλα projects στον λογαριασμό σας, το πεδίο θα εμφανίζεται κενό και δε θα μπορείτε να μετακινήσετε το domain σας. Αν θέλετε να μετακινήσετε ένα domain σε ιστοσελίδα άλλου λογαριασμού, παρακαλούμε επικοινωνήστε με την υποστήριξη πελατών μας.

3. Βεβαιωθείτε πως το αρχικό project και το project προορισμού είναι σωστά και επιβεβαιώστε κάνοντας κλικ στο κουμπί Mετακίνηση.

Control of moving

4. Το παρακάτω μήνυμα θα επιβεβαιώνει την επιτυχή ολοκλήρωση της μετακίνησης.

Domain successfully moved

ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν το domain σας είναι απλά συνδεδεμένο στο project, θα χρειαστεί να επαναρυθμίσετε τις εγγραφές DNS του μέσα από τη διαχείριση του domain. Το παρακάτω μήνυμα θα εμφανιστεί ως μέρος της διαδικασίας ελέγχου και επιβεβαιώσης της μεταφοράς των υπηρεσιών.

Information about DNS records

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Αν έχετε ενεργές υπηρεσίες e-mail στο domain σας (είτε το διαχειρίζεται η Webnode είτε όχι), οι λογαριασμοί e-mail μεταφέρονται στη νέα σελίδα μαζί με τo domain.

Τα αποδεικτικά αγορών για τις premium υπηρεσίες και τα domains μεταφέρονται πάντα στη νέα ιστοσελίδα, όπου μπορείτε να τα κατεβάσετε σύμφωνα με τις οδηγίες εδώ.