Κέντρο βοήθειας
Κεντρική σελίδα υποστήριξης Παλιά πλατφόρμα E-shopΡύθμιση πληρωμών μέσω PayPal

Ρύθμιση πληρωμών μέσω PayPal

Σε αυτό το άρθρο, θα μάθετε πως να ρυθμίσετε τον λογαριασμό σας στο PayPal έτσι ώστε η Webnode να μπορεί να αλλάξει αυτόματα την κατάσταση της παραγγελίας σε "Πληρωμένο" τη στιγμή που ο πελάτης σας πληρώνει μέσω του PayPal. Για να μπορείτε να ρυθμίσετε το PayPal, χρειάζεστε το πρωτότυπο URL του καταστήματός σας, το οποίο μπορείτε να βρείτε ακολουθώντας αυτές τις οδηγίες:

1. Μεταβείτε στη σελίδα διαχείρισης του καταστήματός σας και κάντε κλικ στις “Ρυθμίσεις E-shop“.

2. Επιλέξτε “Μέθοδοι Πληρωμής“.

3. Κάντε κλικ στο “PayPal“.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ

Αν το PayPal δε βρίσκεται στο μενού, θα πρέπει να το προσθέσετε ως επιλογή. Μπορείτε να βρείτε οδηγίες για το πως μπορείτε να προσθέσετε μία νέα μέθοδο πληρωμής αν επισκεφτείτε το άρθρο Ρυθμίστε τη μέθοδο πληρωμής.

4. Εισάγετε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του λογαριασμού σας στο πεδίο “Λογαριασμός PayPal“. Μετά, κάντε κλικ στο σύνδεσμο “εδώ“ που εμφανίζεται στο γκρίζο μπαλόνι στα δεξιά.  

5. Θα δείτε οδηγίες για το πώς να ρυθμίσετε σωστά την πύλη για πληρωμή μέσω Paypal. Στο βήμα 5 θα βρείτε το URL (διεύθυνση) του ηλεκτρονικού σας καταστήματος. Αντιγράψτε το.

6. Εισέλθετε στο λογαριασμό σας στο PayPal. Ο λογαριασμός αυτός θα πρέπει να ειναι “Business“ (για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το www.paypal.com).

7. Κάντε κλικ στην καρτέλα “My account“ και επιλέξτε “Profile“.

8. Από το μενού στα αριστερά επιλέξτε “My selling tools“ και στην ενότητα “Getting paid and managing my risk“ κάντε κλικ στο εικονίδιο “Update“ που θα βρείτε στο τέλος του “Instant payment notifications“.

9. Κάντε κλικ στο “Choose IPN Settings“.

10. Στο πεδίο “Notification URL“ επικολλήστε το URL που αντιγράψατε από τη σελίδα διαχείρισης του καταστήματός σας. Αν θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις από το PayPal σχετικά με τις συναλλαγές στο κατάστημά σας, τσεκάρετε το πεδίο “Receive IPN messages“ Επιλέξτε “Save“ για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές σας.

11. Μπορείτε πλέον να λαμβάνετε πληρωμές από τους πελάτες σας μέσω του PayPal.