Κέντρο βοήθειας
Κεντρική σελίδα υποστήριξης Παλιά πλατφόρμα E-shopΠροσθέστε τα προϊόντα σας στο Google Product Search

Προσθέστε τα προϊόντα σας στο Google Product Search

Οι υπηρεσίες σύγκρισης τιμών επιτρέπουν τη γρήγορη και οργανωμένη αναζήτηση προϊόντων. Με τον αριθμό των e-shops και τους πελάτες που χρησιμοποιούν τέτοιες υπηρεσίες να αυξάνονται συνεχώς, η εισαγωγή των προϊόντων σας σε τέτοιες μηχανές είναι ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος για να προσελκύσετε περισσότερους πελάτες. Ένα από τα πλεονεκτήματα της εξαγωγής των προϊόντων σας σε μηχανές σύγκρισης τιμών είναι η δυνατότητα αυτόματων ενημερώσεων των τιμοκαταλόγων σας - οι μηχανές σύγκρισης ενημερώνονται τακτικά σύμφωνα με την πιο πρόσφατη έκδοση των τιμοκαταλόγων σας, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να κοινοποιείτε ή υποβάλετε τα προϊόντα σας εκεί κάθε φορά που πραγματοποιείτε κάποια αλλαγή στις τιμές. 

Για να προσθέσετε τα προϊόντα σας στο Google Product Search, είναι απαραίτητο να πάρετε το URL τροφοδοσίας του ηλεκτρονικού σας καταστήματος. Για να βρείτε το URL τροφοδοσίας στη σελίδα διαχείρισης του καταστήματός σας, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

1. Εισέλθετε στη σελίδα διαχείρισης του ηλεκτρονικού σας καταστήματος και κάντε κλικ στις “Ρυθμίσεις E-shop”.

2. Στη συνέχεια επιλέξτε “Τροφοδότηση Προϊόντων”.

3. Τσεκάρετε “Ναι” δίπλα από την επιλογή Google Product Search, αντιγράψτε το URL τροφοδοσίας και κάντε κλικ στην “Αποθήκευση”.

Στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουμε τις ρυθμίσεις για εξαγωγή στο Google Product Search.

4. Για να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Google Product Search, θα πρέπει να έχετε έναν λογαριασμό στο Google. Αν δεν έχετε έναν ακόμα, μπορείτε να δημιουργήσετε στη σελίδα  Google merchants κάνοντας κλικ στην “Εγγραφή”. Συμπληρώστε όλα τα απαιτούμενα πεδία και κάντε κλικ στο “Create my account”. Αν έχετε ήδη έναν λογαριασμό Google, συνδεθείτε στην ίδια ιστοσελίδα.

5. Είναι απαραίτητο να ρυθμίσετε σωστά το λογαριασμό σας στο Google Merchant Center, ακολουθώντας τις οδηγίες που βρίσκονται στην ιστοσελίδα του.

6. Συμπληρώστε όλα τα απαιτούμενα πεδία και κάντε κλικ στο "Save changes” στο κάτω μέρος της αριστερής πλευράς.

7. Κάντε κλικ στο “Data feeds” στο αριστερό μενού και επιλέξτε “New data feed”.

8. Επιλέξτε ένα όνομα για το αρχείο σας, π.χ. pf-google.xml και κάντε κλικ στο “Save changes”.

9. Κάντε κλικ στο “Create schedule” για το αντίστοιχο αρχείο στην ενότητα Data feeds.
 

10. Μπορείτε τώρα να επιλέξετε τη συχνότητα, την ημέρα και την ώρα που θέλετε να ανανεώνεται το αρχείο με τα προϊόντα σας στην υπηρεσία σύγκρισης τιμών. Στο πεδίο “Feed URL” εισάγετε το URL που αντιγράψατε προηγουμένως από τη σελίδα διαχείρισης του καταστήματός σας. Κάντε κλικ στο “Schedule and fetch now”.
 

11. Το επόμενο βήμα είναι η επιβεβαίωση και έγκριση της διεύθυνσης (URL) του καταστήματός σας. Στην σελίδα διαχείρισης του λογαριασμού σας στο Google κάντε κλικ στις “Ρυθμίσεις” στο μενού στα αριστερά και επιλέξτε “General”. Κάντε κλικ στο “Verify this URL”.
 

 12. Κάντε κλικ στο “Εναλλακτικές μέθοδοι” και στη συνέχεια τσεκάρετε την επιλογή “HTML tag”. Αντιγράψτε τη διεύθυνση που θα βρείτε στο κείμενο ανάμεσα από τα "".

13. Μεταβείτε στον editor της ιστοσελίδας σας και κάντε κλικ στα “Υποδείγματα” και στη συνέχεια στις “Ρυθμίσεις για προχωρημένους”.

14. Επιλέξτε “Webmaster Tools” από το μενού.

15. Επικολλήστε τον κώδικα που αντιγράψατε νωρίτερα από το λογαριασμό σας στο Google και κάντε κλικ στο “OK”.

16. Τέλος, πηγαίνετε πίσω στο λογαριασμό σας στο Google και επιβεβαιώστε κάνοντας κλικ στο “Επιβεβαίωση”.

Τα προϊόντα του καταστήματός σας πλέον θα εμφανίζονται στη μηχανή σύγκρισης τιμών Google Product Search.