Hulppagina
Hulp-startpaginaPremium dienstenHoe werkt automatische back-up?

Hoe werkt automatische back-up?

In deze gids leer je hoe je zogenaamde VIP-beveiliging aanschaft, dwz: automatische back-up van website-inhoud op je Webnode-project, en hoe deze functie werkt.

Koop een functie

De automatische back-upfunctie kan worden gekocht bij alle premium servicepakketten (van Limited tot Pro). Het is niet beschikbaar in de gratis gebruikersmodus.

Je kunt direct een functie in het bestelformulier selecteren door het betreffende veld aan te vinken.

Automatische back-up kan worden gekocht:

1. Bij aankoop van een nieuw pakket
2. Bij het handmatig vernieuwen / verlengen van een pakket
3. Bij het upgraden naar een hoger pakket (als de service nog niet is gekocht)

Prijslijst voor automatische back-ups:

Limited: 5,90 € / jaar
Mini: 9,90 € / jaar
Standard: 14,90 € / jaar
Pro: 19,90 € / jaar

De verschillende prijs voor individuele pakketten wordt gegeven door de verwachte grotere omvang van het project en de totale aanbetaling.

Als je geïnteresseerd bent in het annuleren van deze betaalde service, neem dan contact op met onze klantenservice, we helpen je graag met wijzigingen in prepaid-producten en een mogelijke terugbetaling.

Functieregels

Automatische back-ups worden dagelijks om 03:00 uur gemaakt (met betrekking tot de tijdzone van het project), maar er worden altijd maar 3 automatische back-ups opgeslagen:

Gedurende de 1de week worden deposito's van de laatste 3 dagen bewaard.

Tijdens de 2de week van de afgelopen 2 dagen en de laatste zondag.

Vanaf de 3de week behouden we de aanbetaling vanaf de ochtend van de betreffende dag en de laatste 2 zondagen.

De automatische back-up is dus vanaf de ochtend van elke dag beschikbaar en kan worden hersteld vanaf maximaal 3 weken in het verleden.

De opslagruimte die nodig is voor back-ups is niet inbegrepen in de beschikbare opslagruimte voor het huidige pakket, dus automatische back-ups nemen geen ruimte in beslag op je project. Dit geldt dan niet voor handmatige back-ups.

Wanneer er twee identieke back-ups worden gemaakt (er zijn geen wijzigingen aangebracht in het project en er is een back-up gemaakt van dezelfde site-inhoud), wordt een dubbele back-up gemaakt waarvoor geen extra ruimte op de server nodig is. Als een dergelijke dubbele back-up wordt verwijderd, wordt er geen serverruimte meer toegevoegd.

Als onderdeel van automatische back-ups wordt de volledige inhoud van het project opgeslagen, inclusief gebruikersgegevens, zoals bestellingen in de e-shop of informatie over geregistreerde gebruikers. Er wordt echter geen back-up gemaakt van de inhoud van mailboxen (e-mails).

Pagina's herstellen vanaf een back-up

Een project kan worden hersteld vanaf een back-up in de sectie Back-up en herstel, waar ze samen zijn met handmatig gemaakte back-ups (die beschikbaar zijn in het standaardpakket).

1. Klik in het projectdetail op Administratie en vervolgens op Back-up en herstel.

2. Klik op Herstellen voor de geselecteerde back-up.

3. Bevestig met de knop Backup herstellen.

4. Je hebt de back-up succesvol hersteld.

5. In het gedeelte Back-up en herstel kun je het maken ook pauzeren door op de knop Pauzeren te klikken.

TIP: Naast automatische back-ups is het ook mogelijk om een handmatige back-up uit te voeren, deze is beschikbaar bij het Standard- of Pro-Premium pakket.