Støtteseksjonr
StartsidenDomenerHvordan peker jeg domenet mitt med DNS-innstillinger

Hvordan peker jeg domenet mitt med DNS-innstillinger

Denne artikkelen beskriver hvordan du kan peke et domene til et prosjekt du har hos oss uten å overføre domenet til Webnode. Bruk av ditt eget domene på prosjektet er betinget av det å ha en av våre Premium pakker. Hvis du ikke har en aktiv Premium pakke på prosjektet ditt kan du fortsette her.

For å peke domenet ditt må du først tildele domenet i Webnode - administrasjonen, og deretter angi DNS - innstillingene for domenet hos din nåværende registrator. Å peke et domene er mer egnet for de som allerede har erfaring med å redigere domeneposter. Siden DNS - innstillingene ikke utføres av oss, kan vi ikke hjelpe deg direkte. Om du opplever problemer er det nødvendig å kontakte domeneleverandøren din, som har tilgang til domeneinnstillingene. Vi er ikke ansvarlige for feil innstillinger for et domene som ikke er under vår administrasjon.

Hvis du ønsker å overlate domeneinnstillingene til oss, kan du bestille en domeneoverføring under vår ledelse.

Peking av et domene

  1. Du kan tildele domenet ditt direkte fra prosjektdetaljene ved å velge Administrasjon og klikke på Administrering av domener.

    Administrering av domener
  2. Den andre måten er å gå gjennom redigeringsverktøyet og klikke på Innstillinger.

    Innstillinger
  3. Velg deretter Domener til høyre og så bruk et eksisterende domenenavn.

    bruk et eksisterende domenenavn
  4. Klikk på Overfør domenet ditt

    Overfør domenet ditt
  5. Rull ned og åpne teksten under Kan jeg bruke et eksisterende domene uten å overføre det til Webnode? Gå til lenken som står under "her".

    Kan jeg bruke et eksisterende domene uten å overføre det til Webnode
  6. I vinduet som åpnes må du fylle ut domenenavnet du skal peke og klikk på Legg til domene.

    Legg til domene
  7. Nå kan du se DNS-innstillinger for nettsiden du må legge inn i administrasjonen til domenet hos din nåværende leverandør.

    DNS-innstillinger for nettsiden
  8. Hvis du vil bruke e-posttjenester med Webnode, må du også angi DNS-innstillinger for e-poster (MX-poster) som du kan se lengre ned på siden. Hvis du ikke ønsker bruke Webnode e-posttjenester kan du bare gå til neste steg.

    DNS-innstillinger for e-poster

  9. Klikk på Fortsett på slutten av DNS-veiledningen, og du vil blir videresendt til Administrering av domener-siden. Etter at DNS-innstillingene er overskrevet hos leverandøren din kan det vanligvis ta opptil 24 timer før innstillingene blir aktive. Deretter er det nødvendig å bekrefte domenet ditt og angi det som primærdomene.

  10. For å bekrefte domenet ditt kan du bare oppdater Administrering av domener-siden (du kan bruke F5 -knappen på tastaturet)

  11. Når domenet blir bekreftet er statusen merket som aktiv. Etter at domenet ble bekreftet kan man angi det som primært ved hjelp av denne beskrivelsen.

    Tips
    DNS-innstillinger på domenet ditt kan bli aktive på mindre enn 24 timer, så du kan prøve å bekrefte domenet dittAdministrering av domener-siden tidligere. Hvis det ikke er mulig å bekrefte domenet ditt etter mer enn 24 timer (dvs at domenet ikke er Aktiv), må du sjekke DNS-innstillingene på nytt. I dette tilfellet anbefaler vi å gå gjennom veiledningen for DNS-innstillinger for domenet ditt igjen. Sørg også for at domenet ditt ikke er satt opp med en AAAA-post som peker vekk fra Webnode. Veiledningen er fremdeles tilgjengelig på Administrering av domener-siden frem til bekreftelse.

    Hvis du også har satt opp MX-innstillinger for Webnode kan du opprette e-postkontoer etter at domenet blir aktivt. Veiledning hvordan du kan bruke våre e-posttjenester er tilgjengelig her. Hvis domenet ditt har fått angitt riktige DNS-innstillinger, distribueres https-sertifikatet automatisk innen 24 timer etter domeneverifisering. Sertifikatet er gratis. Hvis sertifikatet ikke er aktivt på domenet etter denne tiden ta kontakt med oss.