Hulppagina
Hulppagina

Domeinen

  • 1.Wat is een domein?

    Het is het internetadres van een website dat je invoert in het adresveld van je browser. Standaard draaien Webnode-sites op een van de Webnode-domeinen, bijv. webnode.com. Om een betere zichtbaarheid online te hebben, raden we je aan je eigen domein te registreren, bijv. reisplanning.com

  • 2.Kan ik een of meerdere aangepaste domeinen gebruiken?

    Je kunt zoveel aangepaste domeinen gebruiken als je wilt als je website een Premium-website is. Als je meerdere domeinen hebt, wordt een ervan ingesteld als primair domein en wordt de website op dit domein weergegeven. Andere domeinen zullen ernaar omleiden.

  • 3.Ik heb net betaald voor een domein. Wanneer zal het in gebruik zijn?

    Het kan afhankelijk zijn van het domeintype, maar meestal duurt het tot 48 uur voordat je domein actief is. Vergeet niet om de contactgegevens dubbel te controleren en de instructies te volgen die we je mogelijk sturen.

  • 4.Kan ik een bestaand domein naar Webnode verhuizen, hoe lang duurt het?

    Ja. Voor een domeinoverdracht, domeinregistratie of toewijzing is Premium vereist. Het is geen automatisch proces en vereist je medewerking. Vanaf het moment dat we de domeininstellingen wijzigen, kan het tot 48 uur duren voordat je domein actief is. Tenzij we alle benodigde informatie hebben, kunnen we geen domeinoverdracht starten. Wij bieden domeinoverdracht alleen aan voor de domeintypes die je op onze prijslijst aantreft.

  • 5.Kan ik een geregistreerd domein toewijzen zonder het te verplaatsen?

    Ja, dat kan, maar het vereist de wijziging van DNS-records van je domein. Deze optie wordt alleen aanbevolen voor technisch geavanceerde webbeheerders of voor domeinen die niet door ons worden ondersteund. De domeinverhuizing daarentegen vereist geen technische vaardigheden, wij zorgen voor de domeininstelling. OPMERKING: Als je je COM-, NET- of ORG-domein minder dan 60 dagen geleden heeft geregistreerd, is de overdracht nog niet mogelijk en is het toewijzen van een dergelijk domein een alternatief voor de overdracht. Log in om contact op te nemen met onze ondersteuning

  • 6.Ik wil mijn DNS instellen. Hoe pak ik dat aan?

    We zorgen graag voor je domeininstellingen. Log in om contact op te nemen met onze ondersteuning.

  • 7.Wat is een privédomeinregistratie?

    De contactgegevens die je gebruikt bij het registreren van een domein zijn openbaar en kunnen vaak worden gevonden in gratis beschikbare databases, waardoor je kwetsbaar bent voor spammers. Met een privédomeinregistratie kunt je die informatie verbergen door deze te vervangen door onze contactgegevens terwijl je de domeineigenaar blijft. Het verbergt in geen geval de contactgegevens die op je website zijn gepubliceerd.

  • 8.Ik krijg het bericht "Mijn pagina is niet beveiligd". Hoe komt?

    Het kan zijn dat er iets mis is gegaan met het SSL-certificaat van een domein. Log in om contact op te nemen met onze ondersteuning. Als je meer dan één domein heeft, vergeet dan niet te vermelden welke de foutmelding veroorzaakt.

  • 9.Heb ik een Premium-pakket nodig om mijn eigen domein te gebruiken?

    Ja, of je nu jedomein registreert bij Webnode, een bestaand domein overdraagt of toewijst aan Webnode, je hebt een Premium-pakket nodig om te profiteren van een aangepast domein.

  • 10.Mijn domein is verlopen. Wat kan ik doen?

    Na de vervaldatum kun je je domein niet verlengen in de gebruikersinterface, maar we helpen je graag om het aan de slag te krijgen. Log in om contact op te nemen met onze ondersteuning.

  • 11.Ik heb een typefout gemaakt tijdens de registratie. Kan ik het annuleren?

    Zodra de registratie is voltooid, is het te laat om nog wijzigingen aan te brengen. Als het een meerjarige registratie is, kunnen we alles behalve het eerste jaar annuleren, zodat je de rest van de registratiekosten kunt gebruiken om een ander domein te registreren.

  • 12.Waarom kan ik mijn domeinvoucher niet gebruiken?

    Onze domeinregistratievoucher dekt de kosten van de registratie van veel reguliere domeintypes. Hier is een overzicht van alle domeintypen die we ondersteunen, zowel de domeinen die in de aanbieding zijn opgenomen als de domeintypen die dat niet zijn

  • 13.Zijn domeinnamen in het Premium Pakket inbegrepen?

    De aankoop van een Premium pakket biedt je de mogelijkheid je eigen domein te gebruiken, maar het domein is niet bij het pakket inbegrepen. Het kopen van een Premium pakket en het registreren van een domein zijn twee verschillende diensten en moeten apart gekocht worden. Met de aankoop van een domein en een Premium pakket, heb je de mogelijkheid om je domein als primair in te stellen.

    Bij de eerste aankoop van, bijvoorbeeld, Mini, Standaard, Pro of Business, krijg je als geschenk een domeinregistratie voucher voor één jaar gratis.