Støtteseksjonr
Støtteseksjon

Domener

  • 1.Hva er et domene?

    Det er nettadresse til en nettside du angir i adressefeltet i nettleseren din. Som standard kjører Webnode-nettsider på ett av Webnode-domener, f.eks. webnode.com. For å få bedre synlighet på nettet anbefaler vi at du registrerer ditt eget domene f.eks. reiseplanlegging.no

  • 2.Kan jeg bruke ett eller flere egendefinerte domener?

    Du kan bruke så mange egendefinerte domener du vil hvis du har Premium pakke på nettsiden din. Hvis du har flere domener på et prosjekt må du angi et av dem som primærdomene, og nettsiden vil vises på dette domenet. Andre domener vil bli omdirigert til dette domenet.

  • 3.Jeg har nettopp betalt for et domene. Når vil den være aktivt?

    Det avhenger av domenetype, men oftest tar det opptil 48 timer før domenet ditt er aktivt på nettsiden. Husk å dobbeltsjekke kontaktinformasjonen og følg instruksjoner vi eventuelt kan ha send deg.

  • 4.Kan jeg overføre et eksisterende domene til Webnode, og hvor lang tid tar det?

    Ja. Domeneoverføring sammen med domeneregistrering eller peking av et domene krever å ha Premium pakke. Det er ikke en automatisk prosess og krever samarbeid. Fra det øyeblikket vi endrer domeneinnstillinger kan det ta opptil 48 timer før domenet ditt er aktivt. Hvis vi ikke har all nødvendig informasjon, kan vi ikke starte en domeneoverføring. Vi tilbyr domeneoverføring bare for domenetypene du finner i prislisten vår. OBS: Hvis du registrerte COM-, NET- eller ORG- domene for mindre enn 60 dager siden, er overføringen ikke mulig. Om det er ditt tilfelle logg inn for å komme i kontakt med vår kundestøtte.

  • 5.Kan jeg peke et registrert domene uten å flytte det?

    Ja, det kan du. Det krever endring av DNS-innstillinger for domenet ditt. Dette alternativet anbefales kun til teknisk avanserte web-administratorer eller for de domener som ikke støttes av oss. Se mer her.  Domeneoverføring krever derimot ingen tekniske ferdigheter. Vi tar oss helt av domeneinnstillinger. Hvis du registrerte COM-, NET- eller ORG-domene for mindre enn 60 dager siden, så er overføringen ikke mulig ennå, og peking av et slikt domene er et alternativ for overføring. Logg inn for å komme i kontakt med vår kundestøtte.

  • 6.Jeg vil sette opp DNS-innstillinger. Hvordan kan jeg gjøre det?

    Om du ønsker å endre domenets DNS innstillinger, er det bare å sende de til oss, så ordner tekniske avdelingen dette. Logg inn for å komme i kontakt med vår kundestøtte.

  • 7.Hva er en privat domeneregistrering?

    Kontaktinformasjonen du bruker når du registrerer et domene er offentlig og kan ofte finnes i fritt tilgjengelige databaser som gjør deg sårbar for spammere. Privat domeneregistrering lar deg skjule denne informasjonen ved å erstatte den med kontaktinformasjonen vår mens du forblir domeneeier. På ingen måte skjuler det kontaktinformasjonen som er publisert på nettsiden din.

  • 8.Jeg får meldingen "Side er ikke sikret". Hvorfor det?

    Det kan bety at noe gikk galt med SSL-sertifikatet til domenet ditt. Logg inn for å komme i kontakt med vår kundestøtte. Hvis du har mer enn ett domene ikke glem å nevne hvilket som får feilmeldingen.

  • 9.Trenger jeg en Premium-pakke for å bruke mitt eget domene?

    Ja, enten du registrerer domenet ditt med Webnode, overfører eller peker eksisterende domene til Webnode, trenger du en Premium-pakke for å ha nytte av et tilpasset domene på prosjektet ditt.

  • 10.Domenet mitt har utløpt. Hva kan jeg gjøre?

    Etter utløpsdatoen kan du ikke fornye domenet ditt på vanlig måte i administrasjonen, men vi hjelper deg gjerne med å få prosessen i gang. Logg inn for å komme i kontakt med vår kundestøtte.

  • 11.Jeg gjorde en skrivefeil under registreringen av domenet. Kan jeg kansellere den?

    Når registreringen av domenet er fullført er det for sent å gjøre noen endringer. Hvis det er flere års registrering kan vi kansellere alt annet enn det første året. Du kan da bruke resten av registreringsavgiften til å registrere et annet domene.

  • 12.Hvorfor kan jeg ikke bruke domene-rabattkoden min?

    Vår rabattkode for domeneregistrering dekker kostnader ved registrering av mange vanlige domenetyper. Her er en oversikt over alle domenetypene vi støtter, både de som er inkludert i tilbudet og de som ikke er det.

  • 13. Kan jeg registrere et domene med spesialtegn som å, æ og ø?

    Registrering av et domene med spesialtegn er mulig. Om du gjør det anbefaler vi at du også registrerer det samme domenet uten spesialtegnet. Slik at det er sannsynlig at du finner nettsiden din på nette. Det vil også være lettere for deg hvis du vil opprette en e-postadresse hos oss. se mer om dette i denne artikkelen

  • 14.Hva trenger jeg om jeg vil overføre domenet mitt til Webnode?

    Det minste som kreves er at du bestiller en domeneoverføring og sender oss EPP-koden til domenet ditt. Koden kan ha forskjellige navn - EPP-kode, authID, autorisasjonskode. Avhengig av omstendighetene dine er det fordelaktig å også gi oss ytterligere informasjon om domenet ditt. Når du har bestilt overføring sender vi en e-post der alt dette er forklart nærmere.

  • 15.Er domene inkludert i Premium-pakkene?

    Ved å kjøpe en Premium-pakke får du muligheten til å bruke ditt eget domene, men domenet er ikke inkludert i pakken. Premium pakker og domener er to forskjellige tjenester og må kjøpes separat. Ved kjøp av et domene og en Premium-pakke har du muligheten til å angi ditt domene som det primæredomene.

    Om du kjøper Mini, Standard, Proff eller Business vil du få en rabattkode som du kan bruke for å enten registrere et domene gratis for ett år, eller bruke den for å overføre domenet uten å måtte betale for ett års fornyelse.