Help center
Support HomeSEOSEO temelleri ve arama motorları (ziyaretleri arttırma)

SEO temelleri ve arama motorları (ziyaretleri arttırma)

1. İşinize veya faliyet alanınıza göre web sitenizi güncel tutun
Makalelerinizin yada sayfalarınızın başlığında anahtar kelimeleri kullanmak son derece önemlidir. Örneğin ayakkabı satıyorsanız ve özel bir teklif veriyorsanız, aşağıdaki gibi farklı etkiye sahip 3 başlık yazabilirsiniz:

Başlık 1: Haftanın fırsatı - Bu başlık sayfana "hafta" ve "fırsat" kelimelerini arayan ziyaretçiler alacaktır ama ne sattığın konusunda onlara yol göstermez. Ne sattığınızla ilgilenmeyen bir çok ziyaretçi alırsınız.

Başlık 2: Atletik ayakkabı fırsatı - Bu başlık "ayakkabı " arayanlar için daha iyidir. Bu daha uygun çünkü ziyaretçileriniz teklifinizle ilgilenen kişilerdir.

Başlık 3: İstanbul'da atletik ayakkabı fırsatı - Bu başlık 2. başlık kadar etkilidir fakat sonuçları başlıkta belirtilen ülke/bölge/şehir/alan ile sınırlar.

2. Kendi alan adına sahip ol
Arama motorları web sitesinin içeriğinin alakası yanı sıra web sitesinin alan adınıda arar. Bu yüzden, eğer tanınmış bir marka geliştiriyorsanız, en etkili strateji markanızı alan adınıza eklemektir.

Henüz gelişmiş bir markanız yok ise işinizi yada çalışma alanınızı alan adında tanımlamanız sizin için daha etkili olabilir. (örneğin: istanbulayakkabi.com.tr yada istanbuldaayakkabi.com.tr ).

İPUCU: Daha fazlası için Neden bir alan adına ihtiyacım var makalesine tıklayın. Webnode ile yönetici sayfandan alan adı kaydı yapabilirsin.

3. Google Web Yöneticisi Araçları ile sitenizi doğrulayın 

İlgili içeriğiniz ve kayıtlı bir alan adını edindikten sonra, seçtiğiniz anahtar kelime ile Google da "index"lenmek  için sitenizi doğrulayın.

Yardım sayfamızda nasıl sitenizi doğrulayacağınızı Google Web Yöneticisi Araçları makalesinden öğrenebilirsiniz.

Direkt olarak Google'da arama motoru optimizasyonu(SEO) hakkında daha fala bilgiye ulaşmak isterseniz: Arama Motoru Optimizasyonu Başlangıç Rehberi

4. Sosyal Ağları etkili kullanım
Ziyaretçiler,müşteriler ve iş ortakları ile temasın sürdürülmesi için sosyal ağları kullanmak önemli ve etkili bir yöntemdir. Burada birçok sosyal ağ vardır fakat biz daha çok en popülerlerinden olan Facebook üzerinde yoğunlaşacağız. Facebook üzerinde sitenizin hayranları için bir sayfa oluşturabilirsiniz. Örneğin Webnode'un hayran sayfasını buradan görebilirsiniz: https://www.facebook.com/webnode.com.tr

Facebook hayran sayfaları ile ilgi daha fazla bilgi için buraya tıklayın: https://www.facebook.com/help/127563087384058

Ayrıca bu makaleye de bir göz atın: Facebook sayfası oluşturma.

Facebook sayfası kurduğunuzda ziyaretçilerinizin sitenizin bir hayranı olması için web sitenize "Beğen" butonu yerleştirebilirsiniz. Webnode'da ki projenize "Beğen" düğmesini nasıl ekleyeceğinizi göstermek için öğretici bir klavuz yarattık: Facebook "Beğen" kutusu ekleme.

Eğer hala işiniz için bir Facebook Sayfası oluşturmada bir tereddütünüz varsa, "Neden her küçük işletme Facebook'ta olmalı" makalesini okuyunuz.