Help center
Support HomeSEOBacklink oluşturma

Backlink oluşturma

Her backlink web sitenize farklı faktörlerden etkilenen farklı değerler getirir:

  • yönlendiren web sitesi sıralamasını: daha yüksek rank değerine sahip olanlar daha kaliteli trafik getirir.
  • web sitenin barındırdığı toplam backlink sayısı: yönlendiren web sitesinin değeri tüm bağlantılar arasında bölünür.
  • bağlantıların konumlanması: başlıkta, alt bilgide yada direkt olarak metinde.
  • Yönlendiren sitenin benzerliği (benzer konular)

Backlinkler nasıl alınır?
Web sitenin içeriğini ilginç bulan kişilerin siteni önermesi ile backlinkleri organik olarak alırsınız. Ayrıca backlinkleri başka yollardan da alırsınız:

Dizin listeleme
İnternette binlerce dizin listeleme sitesi mevcuttur. Hangisini seçeceğiniz hakkında düşünmek önemlidir. Ücretli veya ücretsiz olarak hizmet veren dizin listeleme sitelerini araştırarak size uygun olabilecek hizmetlerden yararlanabilirsiniz.

Makaleler
İş alanınızdan ilginç haberleri yada etkinlikleri paylaştığınız makalelerinize bağlayabilirsiniz. Makalelerin içine web sitenize yönlendiren bağlantılar eklemeyi unutmayın. Bu tür yazıları toplamak için web siteleri de mevcuttur.Genelde yayınlama ücretsizdir. Her yayında yeni backlinkler kazanırsınız. Ayrıca makalelerinizin konusuyla ilgilenebilecek diğer bloglar ile ya da portallar ile de irtibata geçebilirsiniz.  

Tartışma forumları
Farklı konular üzerinde durulan çevrimiçi birçok tartışma forumları vardır. Oralara düzenli olarak gönderi yapmaya başlayın ve diğer kullanıcılara hizmetinizi tavsiye edin. Çoğu forumlarda web sitenizin bağlantısını imzanıza eklemeniz mümkündür. Bu şekilde backlink toplayabilir ve bu alanlarda otorite sahibi olabilirsiniz.

Web sitenizde İç bağlantılar
Google ayrıca web sitenizde bulunan bağlantıları da dikkate alır. Bu nedenle web sitenizin farklı sayfaları arasında bu bağlantıları kullanmak önemlidir. Metin bağlantıları için ilişkili anahtar kelimeleri kullanın - bu anahtar kelimeler bağlantı verilen sayfada da bulunmalıdır. Ayrıca ortaklar veya tedarikçiler ile de backlink alışverişini tartışabilirsiniz.

Sosyal ağlar
Eğer sosyal ağları kullanıyorsanız ayrıca Twitter veya Facebook profillerine de web sitenizin bağlantısını koyabilirsiniz.

Haber toplama hizmetleri
digg.com gibi hizmetler backlink ve aynı zamanda yeni ziyaretçi kaynağı sağlayabilir.

Backlink satın alma ya da değiştirme
Backlink satın alırken veya değiştiriken, çok fazla backlink alma veya otomatik link değişimi programları satın alma konusunda dikkatli olunması gerekir çünkü arama motorları bu tür davranışları cezalandırabilmektedir.

İPUCU:

Daha fazlasını 5 adımda başarılı bağlantılar oluşturma makalesinde bulabilirsiniz.