Help center
Support HomeSEOAnahtar kelimeler

Anahtar kelimeler

Anahtar kelime seçimi

İyi anahtar kelime seçimi arama motorlarında web sitenizin optimizasyonunun başarısını önemli ölçüde etkiler. Bu adımları izleyin:

1.Ne sunduğunuzu analiz ederek başlayın.İşiniz için önemli olan ürünlerinizin ve servislerinizin bir listesini yapın ve önem sırasına göre sıraya koyun.

2. Listedeki  kelimelerin diğer varyasyonları bulun. Bu kelimelerin eş anlamlılarını düşünün.

3. Çok genel kelimeler kullanmayın. Genel anlamlı olan kelimeler bir çok zorluk getirebilir. İlk olarak bu kelimeleri içeren sayfaları en üst konumda tutmak için çok çalışılması gerekir. Ayrıca bu kelimeler çok faydalı değillerdir.Çünkü genel kelimeler sayfanıza ne aradığından emin olmayan ziyaretçileri getirme eğilimindedirler. Büyük olasılıkla, bu ziyaretçiler diğer başka alternatifleri görmeden sitenizde alışveriş yapmayacaktır.

4. Cümlelerinizi iyileştirin. İnternet çok daha özgül bir hale geliyor ve kullanıcılar için daha da seçici oluyor. Anahtar kelimelerinizi daha da farklılaştırmak için, sıfatlar("organik kahve", "anında kredi") ve/veya yerler ekleyin("İstanbul'da güzellik salonu").

5. Şirket adı imzasını web sitenize eklemeyi unutmayın. Sadece bir resim veya logo kullanmayın, çünkü arama motorları görüntüleri göremez. Eğer logonuza metin eklemek istemiyorsanız, en azından görüntüye bir başlık ve alternatif metin eklemelisiniz.

6. Google AdWords Keyword Tool gibi size anahtar kelime seçimlerinde yardım edecek araçları kullanın(Bu aracı kullanmak için Goodle Adwords'e kayıtlı olmanız gerekir). Ayrıca Google Trends, Soovle veya Übersuggest sistemlerinden kayıt olmaksızın da yararlanabilirsiniz.   

Anahtar kelimeleri yerleştirmek

Sayfa adını, Web adresini(URL), başlığı ve açıklamaları her sayfanın "Özellikler" kısmından değiştirebilirsiniz. Meta Etiketleri doldurmak zorunda değilsiniz. Artık arama motorları bu bilgileri sırala sonuçları için dikkate almamaktadır.

İPUCU:

 Anahtar kelimeler ve onlarla çalışma makalemizden daha fazlasını öğrenebilirsiniz.