Help center
Support HomeE-mağazaPayPal ödeme yöntemini ayarlama

PayPal ödeme yöntemini ayarlama

Bu makalede PayPal hesabınızı Webnode sitenize nasıl bağlayabileceğinizi öğreneceksiniz ve böylece  ziyaretçileriniz ödemelerini PayPal ile yaptığında Webnode otomatik olarak sipariş durumunu ödendi olarak değiştirebilir. PayPal geçidi kurabilmek için, e-mağazanızın benzersiz bir URL koduna ihtiyacınız vardır. Aşağıdaki adımları takip ederek bu koda ulaşabilirsiniz:

1.Web sitenizin yönetici sayfasından "E-mağaza ayarları"na gidin.

2. "Ödeme yöntemleri"ni seçin.

3. "PayPal"a tıklayın.

İPUCU:

Eğer PayPal menüde yer almıyorsa, önce bu seçeneği eklemeniz gerekir. Yeni ödeme yöntemi ekleme hakkındaki açıklamayı Ödeme yöntemini ayarla makalesinde bulabilirsin.

4. "PayPal hesabı" alanına PayPal hesabınızın e-postasını girin. Sonra sağ tarafta beliren gri baloncukta ki "burada" bağlantısına tıklayın.  

5. Şimdi PayPal ödeme ağ geçidi kurmak için talimatları göreceksiniz. 5. adımda e-mağazanızın URL adresini bulacaksınız.

6. PayPal hesabınıza giriş yapın. Bu hesap "Ticari" hesap olmak zorundadır (Daha fazla detay için www.paypal.com.tr gidiniz). 

7. "Hesabım”" menüsünden “Kullanıcı Profili” tıklayın. 

8."Satış araçlarım" sütunundan “Getting paid and managing my risk“ tıklayın .  “Instant payment notifications“ kısmındaki “Update“ tıklayın.


9. “Choose IPN Settings“e tıklayın.

10. "Bildirim URL'si" alanından e-mağazanızın yönetici sayfasından kopyaladığınız kodu girin. Eğer PayPal'ın sitenizden yapılan ödemeler ile ilgili bilgilendirme göndermesini istiyorsanız "IPN mesajları al"ı işaretleyin ve "Kaydet"e basın.

11. Artık PayPal kullanan kullanıcılarınızdan ödeme alabilirsiniz.