Help center
Support HomeWidget, Gadget, vb.Form oluşturma

Form oluşturma

Formlar web sitenizin ziyaretçilerinin bir etkinliğe,haberlere kayıt olmalarına, restoranda rezervasyon yapmalarına yada size bir dosya göndermelerine olanak sağlayan bir araçtır. Olanaklar sınırsızdır,Bu sadece sizin nasıl bir form oluşturduğunuza bağlıdır!

Web sitenizin ücretsiz versiyonu ile 5 farklı seçenek ekleyebileceğiniz boş bir form ekleyebilirsiniz. 

Premium paketlerimiz 28 adede kadar seçenek ekleyebilirsiniz. Premium paketlerimiz ile ayrıca ziyaretçilerin size dosya gönderebileceği formu da kullanabilirsiniz. Dosya boyutu limiti en fazla 3 MB'tır. 

Sayfanıza ekleyebileceğiniz for sayısı sınırsız olduğu gibi ayrıca ziyaretçilere kullanımı da sınırsızdır. Formun kötüye kullanımı Anti-spam Captcha sistemi ile korunmaktadır.

1. Sayfanıza form eklemek için, Araç çubuğunda "Form", "Yeni bir form oluştur"a basılı tutarak sayfada istediğiniz yere bıraktıktan sonra form oluşturucu açılacaktır.

2. Form oluşturucunun araç çubuğunda ki öğeleri sürükle bırak yöntemi ile taşıyarak formunuzda yeni öğe ekleyebilirsiniz.

3. Alanın başlığını değiştirmek için, düzenleyebileceğiniz önceden tanımlanmış yazıya tıklayın.

4. Ayrıca doldurulması zorunlu alan olup olmadığını seçebilirsiniz. Bunun için, sağ tarafta bulunan çark işaretine tıklayarak "zorunlu" kısmını seçin.

Choose form items
You can add 8 different form items in your form. 

Tek satır yazı  - Kısa cevap alanı.
Paragraf - Daha uzun cevaplar için alan.
Seçemekler ekleyin - Ziyaretçi sadece bir seçenek seçebilir.
Daha fazla seçenek - Ziyaretçi birden fazla seçenek seçebilir.
Açılan liste - Ziyaretçi açılan listeden bir seçenek seçebilir.
Dosya yükle - Premium bir seçenektir, tüm premium paketlerde bulunur. yüklenebilecek en büyük dosya boyutu 3 MB'tır.
Not: Yüklenen bir dosya depolama alanınıza kaydedilir. Dosyaları silerek depolama alanında boş yer oluşturabilirsiniz.
E-posta - Bu alana sadece e-posta girilebilir.
Tarih– Ziyaretçiler bu alanda tarih seçebilirler.

Web sitenizin ziyaretçileri tarafından gönderilen girdileri ve alanları görmek için, form araç çubuğunda "girdileri göster" üzerine tıklayın.

Form yönetimi makalesinde, bildirileri göndermek için e-posta kurulumunu bulabilirsiniz.

Kendiniz tarafından oluşturulan yeni bir formun yanı sıra, ayrıca web sitenizde önceden tanımlanmış 3 tip form ekleyebilirsiniz – haber bülteni, ,Etkinlik kaydı  ve İletişim formu.

Bülten aboneliği
Bu seçenek ziyaretçilerinizin bültenlerinize abone olmalarına olanak sağlar.Ziyaretçi e-posta adresini dolduracaktır ve böylece onlara bültenlerinizi gönderebileceksiniz. Haber bültenleri göndermek için, MailChimp gibi servisleri kullanabilirsiniz. 

1. Haber bülteni aboneliği eklemek için "Form" sekmesinden "Haber bülteni aboneliği" ne tıklayınız. Alandaki yazıyı değiştirmek için "Formu düzenle" kısmına tıklayınız.

Etkinlik kaydı
Bu aracı kullanarak ziyaretçileriniz restoranınızda bir masa ayırabilir, bir etkinlik için rezervasyon yapabilir yada herhangi bir etkinliğe kayıt olabilirler.

1. Etkinlik kaydı eklemek için "Form" sekmesinden "Etkinlik kaydı" na tıklayınız. Alandaki yazıyı değiştirmek için "Formu düzenle" kısmına tıklayınız.

Bize Ulaşın Formu
Web sitenizin ziyaretçilerinin size yazabileceği bir form mu oluşturmak istiyorsunuz? Nasıl yapılacağını bu makalede bulabilirsiniz: "İletişim formu ekleme".