Help center
Support HomeAlan AdlarıAlan Adları Politikaları

Alan Adları Politikaları

Webnode, alan adı kaydını ücretli bir hizmet olarak sağlar (Paragraf 4'te açıklanmıştır: Şartlar ve koşullar). Bu sayfada alan adları kayıtları ile ilgili kuralları ve politikaları ayrıca kayıtlı alan adı sahiplerinin hak ve yükümlülüklerini bulabilirsiniz.

Webnode ile bir alan adı kaydı hizmeti satın alarak kayıtlı alan adı sahibi olmuş olursunuz. Kayıtlı alan adı Webnode proje ile ilişkilidir. Bir Webnode hesabına sahip olmadan ve hesapta en az bir aktif aktif projeye (kişisel, kurumsal veya e-mağaza) sahip olmadan kayıtlı bir alan adının sahibi olmanız Webnode'da mümkün değildir. 

Kayıtlı bir alan adı ile ilgili şikayetler

Kayıtlı bir alan adı ile ilgili şikayetlerin yanı sıra kötüye kullanımlar da http://www.webnode.com.tr/iletisim/ sayfasında yer alan "Suistimal Bildirisi" kısmından rapor edilebilir. Mesajınızın ulaştığına dair bir bildiri e-postası alacaksınız.

İletilen şikayetler Webnode ekibi tarafından incelemeye alınacak ve eğer mümkünse kendi dilinizde bir cevap alacaksınız. Aksi halde ön tanımlı iletişim dili İngilizcedir.

Kötüye kullanım raporu yada bir şikayet alındıktan sonra, Webnode şikayet içeriğini değerlendirecektir. Şikayetin haklı nedenle olduğu durumlarda, Webnode alan adı sahibi ile irtibata geçecektir ve sorunu çözmede gerekli önlemleri alması için istekte bulunacaktır. Şartlar ve koşulların ciddi ihlali durumunda, Webnode alan adını anında devre dışı bırakabilir.

Şikayetin haklı nedenle olmadı durumlarda yada şikayetin değerlendirilemeyecek olduğu durumlarda Alan adına veya alan adı sabine karşı bir işlem yapılmayacaktır.

Her iki durumda da şikayetçi, şikayet veya kötüye raporun sonucu hakkında e-posta yoluyla haberdar edilecektir. Webnode'un şikayeti değerlendiremeyecek olduğu durumlarda veya şikayetin geri çevrilmesi durumunda, bir açıklama alacaksınız ve ( alakalı ise) ayrıca konu hakkındaki yetkili kişilere sevk edileceksiniz.

Kayıtlı alan adı sahipleri için ek bilgiler

Kayıtlı alan adı sahipleri hak ve sorumlulukları ICANN tarafından tanımlanmıştır ve Tescil ettirenlerin hak ve sorumlulukları sayfasında listelenmiştir.

Kayıtçının rolü, alan adları ve alan adı yenileme hakkında daha fazla detay ICANN Eğitim Materyalleri sayfasında mevcuttur.

2009 Kayıt Akreditasyon Anlaşması altında tescil hakları ve sorumlulukları ICANN sitesinde listelenmiştir.

Alan yenileme ve silme politikası

Son kullanma tarihini ulaştıktan sonra, alan adı otomatik olarak devre dışı bırakılır ve Webnode hesabınızdan kaldırılır. Alan adının son kullanım tarihi Webnode projesinin yönetim sayfasında belirtilir. Alan adının son kullanma tarihi ile ilgili, ilgili tarihten 45, 30, 14, 7, 3 ve 1 gün önce bilgilendirme e-postası alırsınız ve ayrıca alan adınızı yenilememeye karar vermeniz halinde bir e-posta ile alan adınızın silinmesi hakkında da bilgilendirilirsiniz.

Üst seviye alan adına bağlı olarak, alan adının silindikten sonrasındaki zamanda bir geri yükleme talep edebilirsiniz. Bu dönemin süresi üst seviye alan adlarına göre değişiklik gösterir ve bazı alan adları için mümkün değildir. Bu hizmet (alan adı restorasyonu) ekstra ücretler ile ilişkilendirilir. Genel üst seviye alan adları(.com, .net, .org, vs.) için restorasyon ücretleri 150 USD'dır (100 EUR). Diğer üst seviye alan adları için restorasyon ücreti farklılık gösterir ve 150 USD'den (100 EUR) başlar.

Gizlilik koruması ile kayıt

Webnode alan adı kayıtları için bir gizlilik koruması hizmeti sunmaktadır. Bu hizmet, yeni bir alan adı satın alımı sırasında sunulmaktadır. Eğer gizlilik koruma hizmeti satın alırsanız, Webnode kişisel bilgilerinizin kamuya açık olmadığından emin olmanızı sağlayacaktır, ancak yine de alan adı sahibi kalacaksınız.

Gizlilik koruma hizmeti "Anonymouse Domains s.r.o." şirketi tarafından sağlanmaktadır. Bu hizmeti satın alarak onun kullanım koşullarına katılmış olursunuz (Bu bağlantıdan ulaşılabilir: http://anonymousedomains.com/service-agreement.html).

Bu hizmet seçilen üst seviye alan adları için kullanılabilir.

Müşteri yükümlülükleri

Müşteriler ICANN tarafından sunulan RAA 2013'e tümüyle uymalıdır.