Help center
Support HomeAlan AdlarıAlan adı transferi

Alan adı transferi

Alan adı transferi öncesi aşağıdakilere dikkat edin.

  • Alan adı transferi ile DNS kayıtları değiştirilir.Geçerli alan adı sağlayıcınızla bir e-posta hizmeti kullanıyorsanız, e-posta hizmetleri kullanım dışı kalacaktır. E-posta hesapları ile olası zorlukları önlemek için, bize aynen bırakacağımız yada postanızı kaydedeceğimiz MX kayıtlarını gönderebilirsiniz. Böylece herhangi bir bilgi kaybetmeyeceksiniz.
  • Alan adınızın transferi süresince posta kutunuzla erişimde kalın ve posta kutunuza erişebildiğinizden emin olunuz.
  • .com alan adları kayıt dönemini takip eden ilk 60 günü içerisinde transfer edilemezler.

Alan adı transferi öncesinde atılacak adımlar
1. Geçerli alan adı sağlayıcınız ile alan adınızın kilidini kaldırın böylece kayıt transferi için bizim isteğimizi kabul edebilirler. Alan adının genel ayarları aracılığıyla alan adının kilidini açabiliyor olmanız gerekir. Yetkiniz yok ise,Lütfen alan adı sağlayıcınızla bağlantıya geçerek kilidi kaldırmasını isteyiniz.

2. Alan adınızın özel kaydını iptal edin. Alan adı bilgilerinizin açık olduğunu ve alan adının sizin adınıza kayıtlı olup olmadığını kontrol ediniz. Eğer değilse bilgilerinizi güncelleyin ve alan adınızın genel ayarları aracılığıyla erişilebilir hale getirin yada alan adı hizmetiniz ile irtibata geçin. www.whois.com web sitesi ile kayıt bilgilerinizi kontrol edebilirsiniz.

3. Hesabın ve WhoIs bilgilerin, alan adın ve kayıt e-posta bilgilerin için geçerli olmalı ayrıca e-posta hesabına erişiminiz olduğundan da emin olmalısınız. Bu adrese alan adınızın transferi için isteğinizi onaylayan doğrulama e-postası alacaksınız. Bu işlem için alan adı e-posta adreslerini kullanmanızı tavsiye etmiyoruz. Çünkü alan adı taşıma işlemi süresince bu adrese olan erişiminizi kaybedebilirsiniz.

4. Geçerli bir yetki anahtarı veya EPP Kodunu sağlayıcınızdan edinin. Yetkilendirme anahtarı veya EPP kodu Webnode için alan adı transferinde şifre olarak hizmet vermektedir. Bazı servislerde alan adı hesabının ayarlarında bir bağlantı vardır fakat yok ise bu hizmeti verenler ile bağlantıya geçiniz.

Alan adı transferini başlatma 

Başarılı bir transfer için gerekli şartları yerine getirdikten sonra  Webnode'a alan adınızı taşımaya hazırız.

1.Projenizin yönetici sayfasında "Alan adı yönetimi" bağlantısını seçiniz.

2. "Varolan bir alan adı Ekleyin" kısmına tıklayın.

3. Alan adınızı giriniz ve "Alan adını transfer et"e tıklayınız.

Ödeme yöntemini seçin ve "Satın al"a tıklayarak onaylayın. Alan adı transferi işlemi yürütülmeye başlayacaktır.

NOT:

Ödemeniz ve Webnode için alan adı transferini başladıktan sonra, alan adı transferi için transfer başlangıcından itibaren 24 saat içinde alacağınız Webnode doğrulama e-postadaki linke tıklayarak isteğinizi onaylamanız gereklidir. Yeni pencerede alan adının sahibi olduğunuzu onaylayın ve transferi doğrulayın.