Help center
Support HomePremium ServislerÜye girişi özelliği nasıl eklenir?

Üye girişi özelliği nasıl eklenir?

Üye girişi özelliği ziyaretçilerinizin korumalı sayfalarınız için kaydolmalarını sağlayan harika yeni bir özelliktir. Kayıt işleminden sonra ziyaretçileriniz -kayıtlı üyeleriniz- tüm şifre korumalı sayfalarınıza kısıtlama olmaksızın giriş iznine sahip olacaklardır.  Tüm kayıt olan kullanıcıların e-posta adresilerine sahip olacak ve sayfanız hakkında ki güncelleştirmelerden, gelişmelerden onları haberdar edebileceksiniz. Bu özellik, Kişisel ve Kurumsal web sitesi için Standart ve Profesyonel paketleri ile kullanılabilir.

Bu özelliği etkili bir şekilde kullanabilmeniz için sayfanıza eklemeniz gereken iki çeşit form vardır. Biri kayıt formu diğeri ise üye giriş formu.

Üye kayıt formu ekleme
Üye kayıt formu ziyaretçilerinizin sayfanızda bir üyelik hesabı açmalarına olanak sağlar. Her kayıt işlemi yeni üyelerin şifre korumalı sayfalara girebilmeleri için önce sizin tarafınızdan onaylanması gerekmektedir.

1. Sayfa düzenleyicinize gidiniz ve üye kayıt formunu eklemek istediğiniz sayfayı açınız.

2. Araç çubuğundaki "Diğerleri" butonuna tıklayarak "Widgets" kısmından "Üye kayıt formu"nu fareniz ile sürükleyerek sayfanızda istediğiniz alana bırakınız.

3. Üye kayıt formunu sayfanızda göreceksiniz. 

4. Formun ziyaretçilere görünür olması için sayfanızı yayınlamayı unutmayın. 

Bir ziyaretçi formu doldurduğunda ve üyelik isteği gönderdiğinde web sitesinde bir onay mesajı görünür.

site sahibi (yani siz) yeni kayıt isteğini "buraya tıklayınız" bağlantısı ile aktif etmesi için bir e-posta mesajı alır. 

Ayrıca kullanıcı girişi yönetimi aracılığı ile de onaylayabilirsiniz.

Üye girişi formu ekleme
Bu yeni form sayesinde kayıtlı üyeler oturum açabilir ve web sitenizin şifre korumalı sayfalarına erişebilirler.

1. Araç çubuğundaki "Diğerleri" butonuna tıklayarak "Widgets" kısmından "Üye girişi formu"nu fareniz ile sürükleyerek sayfanızda arzu ettiğiniz alana bırakınız. 

2. Üye giriş formu sayfanızda belirecektir.

İPUCU:

"Gelişmiş ayarlar" düğmesini kullanarak üye giriş formunu web sitenizin her sayfasında görünecek şekilde yerleştirin.